Düzceli Sanayici ve İşadamları tarafından düzenlenen seminere, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Ak Parti Düzce eski Miletvekili Fahri Çakır, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, sivil toplum kuruluş başkanları ve yöneticileri ile Düzceli sanayici ve işadamları katıldı. Çok sayıda İşadamının katıldığı Seminere konuşmacı olarak Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak katıldı.
DÜSİAD Plazanın toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde bir konuşma yapan Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır, DÜSİAD’ın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Çakır,” DÜSİAD bu gün 116 üye ve Sanayici ve işadamıyla Düzce’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. 5084 sayılı teşvik yasasından, Düzce’ye gelen yatırımcının yer tahsisi, inşaat süreci, son olarak ta 2009 dünya global kriz dikkate alındığında dolu, dolu faydalanamadığını düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı da teşviğin 1 yıl daha mutlaka uzatılmasını arzuladığımızı ilgili makamlarla paylaştığımızı bilmenizi istiyorum. Sayın Rektörümüzün Düzce Üniversitesi bünyesinde teknopark oluşturma projesini yakından takip ediyoruz. Gayretli çalışmasından dolayı kendilerini kutluyorum. DÜSİAD, yalnızca üyelerinin ticari çıkarlarını gözeten bir sivil toplum kuruluşu değildir. Düzceli Sanayici ve İşadamlarının dünya ile entegrasyonunu sağlamak için bir köprüdür. Kentin ticaret ve sanayi hayatına yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletmeleri global iş dünyasının parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Büyük ve büyüyen şirketlerin, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmelerini hedef olarak belirledik. Türkiye iş adamları ve Sanayicileri konfederasyonu TUSKON üyesi olan DÜSİAD, Düzce’nin dünyaya açılan kapısıdır.”dedi.

Başkan Eyüp Çakır’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve yönetim seminerine başlamadan önce Boydak Holdingin geçmişte günümüze yapmış olduğu yolculuğu anlattı. Boydak, babadan oğula, oğuldan toruna batmadan geçişin kurumsallaşmadan geçtiğini belirterek, kurumsallaşmanın önemini vurguladı. Yönetim şekillenmesi itibariyle fikir çatışmasına düşülmesi noktasında holdingin yönetim kurulu Başkanına danıştıklarını belirten Boydak,” Yönetim biçimimizde profesyonellik ön planda. Aile bireylerimiz bu anlayışa sahip. Patronumuz ise Yönetim Kurulu Başkanımız Hacı Boydak. Zaman, zaman aramızda fikir çatışması olsa da müzakere ve istişareyi çok önemsiyoruz. Böylece hem riskleri hem de başarıyı paylaşmış oluyoruz. Fikir çatışmasının olduğu yerlerde Hacı Beyin sözüne riayet ederiz.” diyerek yönetim biçiminde Türk aile ve kültür yapısının da ön plana çıktığını ifade etti.
Nüfus ve Sanayileşme oranlarına bakıldığında Düzce’nin Kayseri’den daha önde olduğunu ifade eden Boydak, “Düzce'yi yoldan geçerken görüyorduk ancak Düzce'nin içine girdiğimizde gördük ki sanayi, ticaret ve turizm açısından bir çok ile göre çok gelişmiş." Diyerek Düzce’nin sanayileşmedeki atılımlarından da övgüyle bahsetti.