Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi tarafından “ Bakanlık- Üniversite- Sanayi İşbirliği” Paneli düzenlendi. Panelde Üniversite sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapılırken, TÜBİTAK, KOSGEB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destek programları tanıtıldı.

 Vali Adnan Yılmaz, Bilim ve sanayi işbirliği geliştirmek için tüm imkanların kullanılması gerektiğini ifade ederek “2023 hedeflerine ulaşmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve üniversite birlikte hareket etmelidir.” Dedi.

 Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise Düzce Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına karşın sanayi ile işbirliği konusunda büyük yol kat ettiğini belirtti.

Vali Adnan Yılmaz’la Amerika gezisine katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise konuşmasında bol bol oradaki izlenimlerini aktarırken, “ Bilgi ve sanayi büyük bir güç. Bu birliktelik her zaman olmalı.” diye konuştu.

Bilginin üretilmesi kadar kullanılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdal Gevrek, bilim ve sanayi işbirliğini sağlayabilmek amacıyla  bakanlık olarak etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek “ tüm paydaşlarımızı destek olmaya değil, ortak olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Serkan Subaşı moderatörlüğündeki panele geçildi. Panelde Üniversite sanayi işbirliğinin önemi anlatılırken, TÜBİTAK, KOSGEB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destek programları hakkında bilgi verildi.

Haber; S. KAŞKIR