Teşvikle birlikte Düzce'ye 2005 yılında gelen ve Organize Sanayi Bölgesinde 2008 yılından bu yana 67.000 m2'lik alanda binek ve hafif ticari araç ön süspansiyon takımları üretimi yapan Teknorot'un Genel Müdürü Cevat Arslan, yatırımların daha da büyümesi için teşviğin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Teknorotun ürettiği malların yüzde 90'ını yurtdışına ihraç ettiğini belirten Arslan, 1400 işçi istihdam eden şirketlerinin Düzce'de teşviğin sürmesi durumunda büyüyeceğini de açıkladı.

Düzce'nin kalkınmakta olan bir il olduğunu ve özellikle sanayileşme anlamında önünün açık olduğunu belirten Arslan, konum itibari ile çevresi sanayiye doymuş durumda. Ancak Düzce bu konuda önü açık. Yeni yatırımlarla birlikte mevcut yatırımlar da büyüyebilir. Bu konuda sanayici desteklenmeli, teşvik sürmelidir dedi. Teknorot olarak Düzce'de olmaktan memnun olduklarını dile getiren Arslan, "Dünya standartlarında bir firma olmak adına ilave ek yatırımlar planlıyoruz ve büyümek arzusundayız" dedi.

Düzce'de en büyük sıkıntının kalifiyeli işçi bulma noktasında yaşandığının altını çizen Arslan, bu konuda idaricilerden sorunun çözümü noktasında gayret göstermelerini de istedi.

Arslan Öncü Haber'in sorularını yanıtladıktan sonra sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türk Kızılayı Düzce Şubesi'ne çalışanları ile birlikte kan bağışında bulundu. Kızılay fabrika Çalışanları ile birlikte Teknorot bünyesinden yaklaşık 100 torba kan bağışı yapıldı.

Haber; Ü. ÇETİN