Dünya Gazetesi baş yazarlarından Osman Arolat ve Dr. Rüştü Bozkurt DÜSAİD’ın davetlisi olarak geldiği Düzce’de sanayici ve işadamları ile “Ortak Akıl” toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda Düzce’nin sanayi sorunları, teşvik yasası ve Türkiye ekonomisinin bugünü ve geleceği ile ilgili görüş ve düşünceler paylaşıldı. DÜSAİD’ın çalışmalarını anlatan slayt gösterisinin ardından konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, bu tür bilgilendirme toplantılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
2012 Türkiye ekonomisi üzerine tahminlerini açıklayan Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat, cari açıktaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Rüştü Bozkurt ise ihtisas OSB’si olmayan Düzce’ye kimsenin gelip yatırım yapmayacağını belirterek Düzce’nin problemlerini sıraladı.Bozkurt, “Mevcut sanayileri OSB kapsamına aldırmazsanız Karma OSB ile hiçbir yere gelemezsiniz. Düzce’nin ihtisas OSB’si var mı? Yoksa gelecek. Çünkü ihtisas OSB’si olmayan Düzce’ye kimse ciddi yatırım yapmaz.” Diye konuştu.
Arolat ve Bozkurt daha sonra sanayicilerin sorularını cevaplandırdı. Bazı iş adamları Bozkurt’un daha geniş perspektiften bakmaları gerektiği söylemesine tepki gösterdi.
Sanayicilerden biri “Siz sanayicilik yapmadınız herhâlde . Biz deprem geçirmiş bir bölgede sanayicilik yapıyoruz. Sizin gibi geniş bir açıdan bakma şansımız yok.” Diye tepki gösterirken bir diğer sanayici de “teşvik olmasaydı Düzce’nin organize sanayi bölgesi bu kadar hızlı gelişebilir miydi? Teşvik Düzce’ye çok şey kattı. Yaptığınız şeyi iyi bilme noktasında size katılıyorum. Ancak teşviksiz hiçbir şey olmuyor.” Dedi.

Katılımcıların sorduğu sorulardan memnuniyetini dile getiren Bozkurt, “ Buraya oturan adamı gerçekten terletmeniz gerekiyor. Artık alın teri dönemi bitti. Artık Akıl teri dönemi başladı. bu nedenle sorulan sorulardan dolayı teşekkür ediyorum. ” Diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR