Düzceli Bakan Faruk Özlü, sanayi üretim rakamlarını değerlendirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretiminin 2016 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme sergilediğini belirtti.

"Sanayi üretiminin tekrar hızlanacağını gösterdi"

Nisanda sanayi üretimindeki artışın, ılımlı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Özlü, şunları kaydetti: "Sanayi üretiminin büyüme ivmesinin, önceki aylardaki kadar hızlı olmayacağını zaten bekliyorduk. Yurt içi tüketime dönük beyaz eşya ve otomobil satışları gibi öncü göstergeler ve nisan ayı ihracatımız bu tabloyu işaret ediyordu. Bununla birlikte gerek ihracat pazarlarımızdaki gelişmeler, gerekse de yurt içi tüketime dönük göstergeler, mayıs ayı itibarıyla sanayi üretiminin tekrar hızlanacağını göstermektedir."

"En önemli önceliklerinden biri..."

Bakan Özlü, şöyle devam etti: "Türkiye bir yandan büyürken bir yandan da ekonominin daha sağlam temellere oturması için gerekli adımları atmaya devam etmektedir. Nitekim uluslararası fonlar ve kredi derecelendirme kuruluşları da Türkiye için yılbaşında yaptıkları tahminleri yukarı yönlü güncellemişlerdir. Yeni kurulan 65’inci Hükümetimizin en önemli önceliklerinden biri, sanayicinin ve yatırımcının önünü açmak olacaktır. Sayın Başbakanımızın deyimiyle, yatırımcıların önüne turkuaz halı sereceğiz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak çalışmalarımızın, girişimcilerimiz ve sanayicilerimiz için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bilinçle hareket edeceğiz ve sanayi üretimimizin hem nicelik hem de nitelik olarak artması için gerekli adımları birer birer hayata geçireceğiz."

Haber:C.ÜSTÜNER