5 gıda işletmesine 23 bin lira ceza

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Düzce genelinde gıda ve yem işletmelerine yönelik denetim faaliyetleri rutin olarak devam ediyor. Özellikle gıda işletmelerini kapsayan kontrollerin ağırlıkta olduğu denetimlerde temizlik ve hijyenden satılan ürünlerin saklanma koşullarına, son kullanma tarihlerinden gerekli evraklara kadar bir çok hususta görevli ekiplerce inceleme yapılıyor. Bu çerçevede Mart ayı içerisinde il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim olarak hizmet veren 356 işyeri ile yem satışı yapan 35 işyerleri olmak üzere toplam 391 işletmeyi içeren denetimler yapıldı. Söz konusu işyerlerindeki incelemeler sonucunda 5 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 23 bin 26 TL idari para cezası uygulandı.

71 köyde kuduz aşısı yapıldı

Öte yandan Düzce'de İl Tarım eliyle hayvanlarda görülen bulaşıcı hastalıklara karşı da tedbir amaçlı aşılama kampanyaları sürüyor. Hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları kapsamında yine Mart ayında 71 köyde Kuduz Aşılama Programı uygulandı. Kuduz hastalığının önlenmesi amacıyla 2 bin 522 kedi ve köpek cinsi hayvan kuduza karşı aşılandı.

Mart ayında ısırık vakalarına da rastlandı. Düzce'de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 18 ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı. Müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi.

Haber:C.ÜSTÜNER