Düzce’de elektrik dağıtımından sorumlu kurum olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Düzce Üniversitesi öğrencilerinin uzun süredir çözüm beklediği yurtlar bölgesindeki aydınlatma yetersizliği konusunda açıklamada bulundu. Düzce Üniversitesi yolunda gerekli aydınlatmanın olmaması nedeniyle tepki gösteren üniversitelilerin, "Can güvenliğimiz tehlike altında" diyerek, seslendiği mercilerden olan SEDAŞ, yaptığı yazılı bilgilendirmede, kurum olarak özellikle geleceğin teminatı olan gençlere önem verdiklerini belirtti.

“1 kilometrelik alan aydınlatılmasının programa alındı”

Açıklamada Düzce Üniversitesi’nin giriş kapısı ile Üniversite Kavşağı arasında kalan yaklaşık bir kilometrelik alanın aydınlatılmasının programa alındığı aktarıldı.
SEDAŞ’ın yaptığı bilgilendirme şu şekilde: “Düzce Üniversitesi yolu üzerinde aydınlatma sorununun çözümüyle ilgili talep kurumumuza 2019’un Şubat ayında ulaşmıştır. Gelen talep üzerine, ekiplerimiz ivedilikle çalışmalarına başlamıştır. Hazırlanan planlama çerçevesince ilk etapta; bölgede yapılaşma olmadığı için yol güzergahı üzerinde aydınlatma çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Bu kapsamda; Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesi’nde Konuralp Düzce Caddesi ve 233. Sokak üzerine 12 direk dikilerek 12 armatür ilavesi yapılmıştır. Ardından Konuralp 254. Sokak üzerinde de 2 adet armatür ilavesi işlemi gerçekleştirilmiştir. Üniversite çıkış yolu olarak kullanılan 432. Sokak üzerine 8 direk dikilerek 8 armatür ilave edilmiştir.

“Peyzajın kaldırılmasından sonra ekiplerimiz aydınlatma işlemine başlayacaktır”


Tamamlanan bu işlemlerin yanında başta öğrenciler olmak üzere yoldan geçenlerin mağdur olmaması için Düzce Üniversitesi’nin giriş kapısı ile Üniversite Kavşağı arasında kalan yaklaşık bir kilometrelik alanın aydınlatılması programa dahil edilmiştir. Ancak orta refüj alanında bulunan peyzaj yüzünden bu işleme geçilememiştir. Düzce Belediyesi ile sağlanan koordinasyon sonucunda; Kasım 2019 tarihinde peyzaj kaldırma işleminin tamamlanacağı kurumumuza bildirmiştir. Peyzajın kaldırılmasından sonra ekiplerimiz aydınlatma işlemine başlayacaktır.”
HABER:C.ÜSTÜNER