Kaynaşlı’da ikamet eden Ruşen Aydın isimli bir vatandaş elektrik faturasına her ay yansıtılan kayıp kaçak kullanım bedelinin haksız olarak alındığını savunarak,  Kaynaşlı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığına başvurdu ve Sakarya  elektrik dağıtım A.Ş (SEDAŞ)’den şikayetçi oldu.
21 Aralık tarihinde hakem heyetine başvuran Aydın, yazdığı dilekçede elektrik faturasını düzenli ödeyen bir vatandaş olarak her ay kayıp kaçak bedeli adı altında kesilen fatura bedelini neden ödediğini anlayamadığını ve kaçak kullanıcıların yakalamanın elektrik dağıtım kurumunun vazifesi olduğunu savunarak kaçak kullanım bedellerinin geri iadesini talep etti.
Hakem Heyeti Ruşen Aydın’ın itirazını haklı bularak SEDAŞ'ın Kayıp Kaçak ve Sayaç Okuma Bedellerini haksız yere aldığını ve tüketiciye geri iade etmesine karar verdi. Verilen kararın ardından konu mahkeme taşındı. Ruşen Aydın ve SEDAŞ arasında bugün görülen ilk davada hakim, daha önce görülen aynı konudaki 2 davanın sonuçlarını istedi.
20 yıl yurtdışında kaldığını ifade eden Aydın, dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde bir uygulanın olmadığını savunarak, kayıp kaçak bedelinin, faturasını düzenli ödeyen dürüst vatandaşlardan kesilmemesi gerektiğini söyledi.

 Aydın, “Faturama kayıp kaçak bedelinin yansıdığını gördüğüm ve bunun çok adil olmadığını Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetin Başkanlığına şikayet dilekçemi verdim. Hakem heyeti de benim haklı olduğumu ortaya çıkardı. Bugünde SEDAŞ’la mahkemede karşı karşıya geleceğiz. Ben bu davayı kamu yararına açılmış bir dava olarak görüyorum. Biz vergisini veren dürüst vatandaşlar olarak hırsızların bedelini böyle haksız şekilde ödemek istemiyoruz. Bu sorun tamamiyle SEDAŞ’ın problemi. Kendi kaşağını kendi tespit etmeli. Çünkü biz ona dürüstçe ödeme yapıyoruz.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR