DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) deprem sigortası bilincini artırmak için başlattığı “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” projesinde, 81 il arasında en yüksek sigortalılık oranı ile Bolu yarışmada ilk sırada yer alırken Düzce’de Bolu’yu takip ederek ikinci sırada yer aldı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Başkanı Selamet Yazıcı, DASK olarak, depreme karşı önlem almaya ve zorunlu deprem sigortasının önemine ilişkin bilinç oluşturmaya öncelik verdiklerini vurgulayarak, Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesini başlattıklarını söyledi.

Yazıcı, Türkiye’de sigorta bilincinin yeni yeni geliştiğini, diğer yandan toprakların yüzde 96’sının, nüfusun da yüzde 98’inin deprem bölgesinde bulunduğunu ifade ederek, “Kısacası, sigorta bilinci gelişme aşamasında ancak deprem riski acil olarak önlem almayı gerektiriyor” dedi.

Selamet Yazıcı, 81 ilin bu yarışmanın doğal katılımcısı olduğuna dikkat çekerek, “Ağustos ayı sonuçlarına göre yarışmanın ilk kategorisinde Bolu yüzde 59, Düzce yüzde 55, Yalova yüzde 46’yla en yüksek sigortalılık oranına ulaşan ilk üç il arasında yer alıyor” dedi.

Kazanan İllerde Güvenli Hayat Parkı Kuracağız

Yarışmanın sonuçlarını 2012’nin başında açıklayacaklarını belirten Yazıcı, “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasının her üç kategorideki birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı armağan edeceğiz. Tüm vatandaşların yararlanması için kent merkezine inşa edilecek parklar; oyun grubu, yürüyüş parkuru, yeşil alanın yanı sıra deprem ve zorunlu deprem sigortasıyla ilgili eğitim materyalleri içerecek. Üç kategoride de ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapılacak.” dedi.

Haber;S. KAŞKIR