Altın fiyatının gün geçtikçe artmasının ardından Kuyumcular Sarraflar ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Sezer, Düzce’deki kuyumcularla ilgili zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bazı kuyumcuların fiyatların artmasından sonra vatandaşı adeta kandırdığını ifade eden Sezer, Kuyumculuk mesleğinin pazarlığa döndüğünü ve günlük belirlenen fiyatın altında satış yapan kuyumculardan alınacak olan altınlardan şüphe duyulması gerektiğini vurguladı.

“Bizim mesleğimiz pazarlığa döndü. İnsanlar çeyreği kaça verirsin, bileziği kaçtan verirsin gibi pazarlık ediyorlar. Bizim işimiz diğer sektörlere benzemiyor. Bizde derneğin günlük verdiği bir fiyat vardı ve bu fiyat değişmez. Bu fiyatın altında bir satış yapan kuyumcu olursa oradan alınan altından şüphe duyulması gerekir. Bugün çeyrek altın 135 TL. Bunun altında satış yapan bazı kuyumcular var. bunlar ayarı düşük altınlar. Biz bunları toplattık ve bu satışı yapan kuyumcuları uyardık. Ama yine satışlar devam ediyor. Geliş fiyatının altında satış yapan kuyumcuların bunu yapma sebebi sattıkları altının aynında saat, takı seti gibi şeyler veriyorlar ve ucuza sattıkları ürünlerin yanında bunları iki katına satıyorlar. Vatandaş ucuza aldım diye sevinirken diğer taraftan dolandırılıyorlar.”

Vatandaşları bir başka konuda da uyaran Sezer, kuyumcuların asla zarar etmediğini ve çeyrek altını ucuza satan kuyumcunun ya yıpranmış ya da düşük ayarlı altın sattığını vurguladı ve dövizler konusunda da vatandaşlara çağrı da bulundu.

“Kuyumcu çeyrek altını ucuz satıyorsa o altın ya yıpranmıştır ya da ayarı düşüktür. Düşük altın çeyrek altın satarlar. Sattıkları malları da geri almıyorlar. Vatandaşı çeşitli dillerle kandırmaya çalışıyorlar. Döviz konusunda da bankalar dışında Düzce’de sadece 2 tane döviz bürosu var ve kuyumculardan aldığınız dövize de itibar etmeyin.”

Haber; R. BAL