Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından iş adamlarına yönelik,TSO toplantı salonunda''2008 yılı başında Türkiye Ekonomisi ve Neredeyiz''konulu konferans düzenlendi. Konferansa Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, işadamları ve banka müdürleri katıldı.

 Konferansa konuşmacı olarak katılan Süreyya Serdengeçti.2001 ile 2006 yılları arasında Türkiye'de uygulanan sıkı para ve maliye politikalarını değerlendirerek,TBMM’nin  30 yıllık bir mahcubiyetten sonra 2001 yılında Merkez Bankasına bağımsızlığını vermiş olmasıyla enflasyonun düşmeye başladığını söyledi.

Serdengeçti, para basmaktan sorumlu olan milli bankanın, aynı zamanda hükümete kredi açmaması gerektiği batıda uzun zamandır bilinen ve uygulanan bir gerçek olduğunu, 2001 yılından itibaren  merkez Bankasının Hükümete kredi vermesini kanunla yasaklanmasının enflasyonda düşme yaşanmasına neden olduğunu dile getirdi

 Serdengeçti, Son bir buçuk yıl boyunca büyümenin yeniden düştüğünü ve enflasyonun artma eğilimine girdiğini belirtirken, bu sonuca neden olan politikalar konusunda hükümeti eleştirdi. Serdengeçti, hükümetin her fırsatta 2001 yılından bu yana yapılanları anlattığını dile getirerek, iktidarın reformlar yapılmalı  demesinin sorun olduğunu söyledi. 

Gündemin sürekli ekonomiden bir şekilde uzaklaştırıldığını ifade eden Serdengeçti, Türkiye’de bir plan program fazlalığı olduğunu, bunların tamamını incelemenin mümkün olmadığını söyledi. Hükümetin Eylem Planı konusunda takvimi olmadığını söyleyen Eski Merkez Bankası Başkanı, takvim olmadığı zaman taahhüt de olmadığını, ne kadar iyi program yapılırsa yapılsın, iyi anlatılmadığı sürece etkisinin sınırlı olacağını, hükümetin iletişim politikası eksikliği olduğunu söyledi.