Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)'nin fındık alım fiyatının açıklanması sonrası gözlerin çevrildiği Düzce Ticaret Borsası da kabuklu fındığın kilogram fiyatını açıkladı.

2017 yılı fındık hasat dönemi yarılanırken, Düzce Ticaret Borsası tabelasına sezonun ilk fiyatını brüt 9 TL olarak yazdı.

Hasat başlamadan önce fiyat bilgilendirmesini durduran ve yeni sezonda şekillenecek fiyata göre bilgilendirme yapılacağını paylaşan Borsa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından geçtiğimiz hafta yapılan "2017 yılı ürünü Giresun kalite fındık için 10,5 lira, Levant kalite fındık için 10 lira fiyatla TMO alıma başlayacaktır." açıklamasından sonra fiyat duyurusuna dün tekrar başladı.

22 Ağustos 2017 tarihi itibariyle yüzde 50 randuman kabuklu fındığın kilogramını brüt 9 TL, net ise 8,80 TL olarak açıklayan Düzce Ticaret Borsası, TMO'nun alım fiyatına göre serbest piyasada oluşan fiyatı da gözler önüne sermiş oldu.



Hafta başından itibaren fındık alımına başlayan TMO için belirlenen 10 TL'lik alım fiyatının piyasayı daha da aşağıya çekeceğini savunan üreticiler ile ilgili sivil toplum örgütlerinin hükümete yaptığı 'Fiyatı revize edin!' çağrılarının karşılık bulup bulmayacağını ise zaman gösterecek.


Haber:C.ÜSTÜNER