SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu bugün bir basın açıklaması yaparak 25 Kasım 2016 tarihi itibariyle biten bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin borçlarını yeniden yapılandıranlar için birtakım uyarılarda bulundu.
 
“Toplamda 283 milyon 240 bin tl borç yapılandırıldı”
Köroğlu Düzce genelindeki sayısal veriler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Düzce İl Müdürlüğümüze, 1050 GSS, 3964 işveren, 3603 Bağkur ve 130 SGDP olmak üzere toplam 8747 başvuru yapılmış olup, toplamda 283 milyon 240 bin TL’lik borç yapılandırıldı. 4/a kredili emeklilik başvuru sayısı 110 ve 4/b kredili emeklilik başvuru sayısı 20.”
 
İlk 2 taksiti zamanında ödemezseniz yapılandırmanız bozulacak!
SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, bu yapılandırma kanununun diğer yapılandırma kanunlarından bir farkı olduğunu önemle vurgulayarak borçlarını yapılandıranlara uyarıda bulundu.
 
Köroğlu: “Taksitli taleplerde, bu kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk iki taksitin süresi içinde (İlk Taksit: 02.01.2017-İkinci taksit: 28.02.2017) ve tam ödenmemesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. Peşin olan taleplerin 2 Ocak 2017 yani ilk taksit ödeme tarihine kadar talep edilmesi halinde takside çevrilmesi mümkün bulunmakta olup, ilk taksitin de bu tarihte ödenmesi gerekmektedir. İlk taksitin bu tarihte ve öncesinde ödenmemesi halinde taksitlendirme bozulacaktır.” diye konuştu.
 
Ayrıca ilk 2 taksitten sonra bir takvim yılında iki veya daha fazla taksitin süresi içinde ödenmemesi durumunda yapılandırmanın bozulacağı ancak en yakın il müdürlüğüne zor durum beyanında bulunulursa kişilerin taksitlerinde herhangi bir bozulma olmayacağı belirtildi. Kişi, iki veya daha az taksitini taksit süresi içinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda ise gecikme zammı uygulanması ile birlikte ödeyecek.
 
Gelir Testi yaptırmayanlar dikkat!
Köroğlu, Genel Sağlık Sigortalı olanların Gelir Testlerini 2 Ocak 2017 tarihine kadar yaptırmaları konusunda bir hatırlatmada bulundu. Köroğlu; “Süresi içinde gelir testi başvurusunda bulunanların gelir testi sonucunda tespit edilen gelir seviyesinin, tescil edildikleri gelir seviyesinden daha düşük olması koşuluyla genel sağlık sigortası tescili, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilecektir. 2016 yılı haziran ayı ve önceki aylara ilişkin genel sağlık sigortası prim borcu bulunanlar 31 Ocak 2017 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne başvuruda bulunmaları şartıyla borçlarını peşin veya 12 ay eşit aylık taksitle herhangi bir faiz uygulanmadan ödeyebilirler. İlk taksiti, peşin ödeme talebinde bulunmaları halinde ise prim borcu aslının tamamını 28 Şubat 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir” dedi.