Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, yeniden yapılandırılan borçların ödenebilmesinde yığılmaları önlemek için 28 Temmuz'a kadar hafta sonları da mesai yapacak. Sosyal Güvenlik Kurumun'dan yapılan açıklamada, birikmiş borçların ödenmesine yönelik son derece önemli avantajlar getiren düzenlemeden sigortalıların ve işverenlerin en iyi biçimde yararlanabilmeleri için 28 Temmuz'a kadar büyük şehir kapsamındaki İl Müdürlüklerinin Cumartesi- Pazar, diğer İl Müdürlüklerinin ise Cumartesi mesai yapacakları bildirildi.

Yeni düzenlemeyle borç aslının gecikme cezası ve zammının %15'i ile birlikte başvuru tarihini izleyen 1 ay içinde ödenmesi durumunda; gecikme cezası ve gecikme zammı toplamının %85'inin silineceği belirtilirken, borçluların isterlerse borç aslını teminat ve vade farkı almaksızın 12 ve 24 aya kadar taksitle ödeyebilecekleri kaydedildi.

Düzce Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede ise kendilerine, böyle bir uygulama için bir bilgi ulaşmadığı,bu yüzdende hafta sonları mesai uygulamasının, Düzce de henüz başlamadığı ifade edildi.