Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl müdürü Erkin Avcı, MANŞET Programı'nda Erol Tayhan'ın konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

BORÇ DA ARTACAK..
2015 yılı sonuna kadar  SGK'ya borçlanma talebinde bulunan borçluların asgari ücretin 2016 yılında artmasıyla birlikte borç muktarlarının da artacağını kaydeden SGK İl Müdürü Erkin Avcı :"Bugün 408 liradan ödeme yapanlar, asgari ücret bin 300 lira olduğu takdirde bu rakam ayda 538 liraya çıkacak. Bu durumda bir aylık borçlanmadan aralık sonuna kadar ödeme yapması halinde 130 lira avantaj elde etmiş olacak.Bu bir yılda bin 600 lira demektir, on yıllık borçlanmada 16 bin lira yapar.Ciddi bir rakam. Onun için insanlarson günleri değerlendirmenin telaşındalır.Bu yüzden ciddi bir yoğunluk yaşanıyor" dedi.
     
ASKERİ BORÇLANMA TALEBİ ÇOK...
Yurt dışı borçlanma, askeri borçlanma, Bağ-Kur borçlanma ve doğum borçlanması gibi çok sayıda borçlanma talepleriyle karşı karşıya olduklarını belirten SGK İl Müdürü Avcı, personelin ciddi  anlamda yaşadığı özverinin anlayışla karşılanmasını istedi. Avcı, yurt dışı borçlanma taleplerinin yanında en fazla askeri borçlanmalarda ciddi anlamda yoğunluk yaşandığını dile getirdi:
     
İl Müdürü Avcı, yoğunluktan kaynaklanan personel ihtiyacı konusunda "yorum yapmaktan kaçındı.
 
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Genel Sağlık Sigortası konusunda yeniden uyarıda bulunan İl Müdürü Avcı :"18 yaşın üstündeki herkes bu kapsama girmek zorunda. Asgari ücretin üçte birinden az ise. 425 liranın altında bir geliri varsa kişi başına Devlet diyor ki 'senin genel sağlık sigorta pirimini ben ödiyeceğim' diyor. Sen sağlık sigortasından faydalanmaya devam edeceksin.Sadece senin yükümlülüğün gelir testini yaptırmış olmak." dedi.SGK İl Müdürü Avcı, gelen afla birlikte gelir testi yaptırması gerekenlerin acilen gelir testi yaptırmaları uyarısında bulunarak elde edilecek "zararın " iyi algılanması gerektiğini hatırlattı:

ALO 170
SGK olarak vatandaşların her türlü taleplerini karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Avcı, Alo 170 hattındaki taleplerin de dikkate alındığını belirterek Düzcelilerin bu hattı iyi kullandıklarını da dile getirdi.

Haber:E.TAYHAN