Sevenleri bilir, eylül sadece sonbaharın değil balık mevsiminin de habercisidir. Hem sıcak havanın hemde balığın dağınık halde bulunmasından olsa gerek yazın pek balık tüketilmiyor. Eylül ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde balık piyasasında durgunluk hakim. Pazar yerinde bulunan balık pazarında, balıkçıların işleri istedikleri gibi değil. 



Balığın az olmasının nedenlerini sorduğumuz esnaf konuyla ilgili havaların sıcaklığının yüksek olması ve balığın şuan Akçakoca'dan çıkmaması balık fiyatlarını yukarıya çıkardığı dile getirdi.


Esnaf şuanki satışlarla ilgili olarak "Sıcak havalarda satışlarımız zayıf oluyor ama soğuk havalarda güzel. Vatandaş özlem içerisinde. Sezonun açılmasını dört gözle bekliyorlar. Hamsi az çıktığı zaman yükseliyor. Çok çıktığı zaman düşüyor. Denizde hafif bir fırtına olduğu zaman istediğimiz sonucu alamıyoruz"dedi.


Müşterinin fiyatlardan memnun olmadığını belirten balıkçılar bunu balığın çıkmamasına bağlıyor.


Balıkçılar, "Müşteri memnun değil. Fiyatlar yüksek gidiyor. Balık çıkmıyor. Balık çıkmadığı için dolayısıyla fiyatlara yansıyor. Akçakoca'dan da balık çıkmıyor. Balıklar Şile'den geliyor. Bugün Trabzon bile balığı Şile'den alıyor"dedi.



Müşterinin tercih sırasında önceliğin hamsiyle palamut olduğunu söyleyen balıkçı esnafı, hamsinin kilosu bugün 10 lira olunca müşterinin de alım gücünün olmadığını bu durumun kendilerini olumsuz etkilediklerini belirtti.



Şuan tezgahta bulunan hamsi 10 liradan, istavrit 15 liradan palamut ise tanesi 10 liradan alıcısını bekliyor. Çupranın kilosu 8 mezgit ise 10 liradan pazardaki yerini aldı.

 

Haber: Y. Sever