Siemens Düzce operasyon merkezinın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa Siemens Genel Müdürü ve yetkilileri ile Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Milletvekilleri Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Bayram Bayraktar, çok sayıda sivil toplum kuruluş başkanları, iş adamları, siyasiler ve davetliler katıldılar.

Açılışta konuşan Siemens Genel Müdürü 2 milyon TL'lık bir yatırım olduğunu ve bu yatırımın artırılacağını “Yakın zamanda bu bloğun yarısınıda açacağız. Şu anda 75 personelle hizmet veriyoruz. Bu sayı yakın zamanda 750 ye çıkacak” dedi.
“Çağrı merkezi gibi insana dayalı bir sektörün yaratacağı istihdam olanakları özellikle ofis ortamında da çalışma imkanı arayan Düzce halkı için iş imkanı sağlayacak. Böylelikle ofis ortamında çalışmak isteyen Düzcelilerin il dışına olası göçü engellenmiş olacak. Böylece Düzce'nin kalkınmasına katkı sağlacanak” dedi.

“Açılışta konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç “Bu merkez artık Düzce'nin ve içinde çalışanlarındır. Çalışan işçilerimiz iş beğenmemezlik yapmamalılar ve işlerine sahip çıkmalı sebat edip işlerinde kalifiyelerini artırmalıdırlar” dedi.

Düzce Milletvekili Celal Erbay yaptığı konuşmada “Bu merkez sayesinde yeni yeni sofralar kuruluyor. Bu sofraların sayıları artmaya devam edecekdir. Yatırımı yapanlara ilimize kazandırılmasına katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu "75 İşci çalışıyor. Bu rakam 750 ye çıkacak. Teşvik bölgemize önemli bir avantaj sağladı. Süre üç yıl daha uzatıldı ve yatırımlar devam edecek. Bu birlikteliğin devam etmesi durumunda bu ülke başarıya ulaşır. Parlementoyu ayaklar altına alan illegal hareketlere dur demezsek bu açılışların anlamı kalmaz. Diktatör vari bir yönetim olamaz" dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük “İlk duyduğumda imkansız gibi gelmişti bana ancak hep birlikte bir mücadele verildi ve bu gün açılışını yapıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Siemens çağrı merkezinin açılışı yapıldı ve davetliler çağrı merkezini yakından görüp inceleme imkanı buldular.