Kamuoyunda merakla beklenen kobilerin 50 bin liraya kadar faizsiz kredi çekebilmesine olanak sağlayan KOSGEB kredilerinin başvurusu bugün başladı. Krediyle birlikte sadece son bir hafta içinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısındaki artış dikkat çekti. Sistemin aktif çalıştığı, ancak ciddi bir yoğunluk yaşandığı vurgulandı.

Başvuru Şartları Nasıl Olacak?
KOSGEB tarafından yapılan açıklamada, program  kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50.000TL olacağı ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını kaydedildi. Kredi vadesinin ise, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde faizsiz olacağı açıklandı.

Özlü’den uyarı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yoğun ilgi gören kredi imkanı konusunda yaptığı yazılı açıklamayla uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, “50 bin kredi faiz desteği sadece KOSGEB üzerinden verilmektedir. Cep telefonlarına gelen kredi faiz destek içerikli mesajlara itibar edilmemelidir. KOSGEB tüm destek ve hizmetlerini aracısız ve ücretsiz vermektedir. Kobilerimiz Resmi kanallar dışında yapılan herhangi bir açıklama ya da tekliflere itibar etmemelidirler. KOSGEB veri tabanı için kullanıcı kodu ve şifrenizi hiçbir şahıs, kuruluş ve bankalarla paylaşmamanızı önem arz etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Başvurular, 21 Aralık Çarşamba günü son bulacak.