Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, başvuru süreci sona eren KOSGEB'in 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" ödemelerine bugün başlandığını belirtti.

Düzce'de 60 işletme yararlanabilecek
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" Düzce’de yoğun bir ilgi görmüştü. Düzce’de toplam 2700 başvuru yapılmıştı. Krediden toplam 60 işletmenin yararlanacağı tespit edildi.

"81 ilden belirlenen 15 bin işletme faydalanacak"
Bakan Özlü, 81 ilde belirlenen 15 bin işletmenin faydalanacağı faizsiz kredi hakkında şöyle devam etti: "Daha çok 1 ila 9 personel çalıştıran mikro işletmelerin kullanacağı krediler, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla anlaşmaları bankalar tarafından kullandırılıyor. İşletmeler, kredi kullanımı sırasında bankalar tarafından herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaları halinde, bakanlığın “ALO 130” no’lu şikayet hattı ile KOSGEB’e başvurabilir."

"Üretim ve istihdama katkı sağlayan işletmelere öncelik sağlandı"
Kredi kullandırılmasında ilk olarak her il için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre il kotasının belirlendiğini kaydeden Bakan Özlü, şu ifadeleri kullandı: " İşletmelerin iş birimi sayısı göz önünde bulundurularak yapılan sıralamada bir eşitlik söz konusu olursa, bilgi beyannamesinde yer alan bilgilere göre satış hasılatı yüksek olan işletmeler lehine sıralama yapıldı. Üretim ve istihdama katkı sağlayan işletmelere öncelik sağlandı.”