Düzce Belediyesi’nin, gerek yatırımlarına kaynak, gerekse borçlarını ödemek bahanesiyle yaptığı zamlar, tepki toplamaya devam ediyor!

 

30 Mart yerel seçimlerinin ardından 140 milyon TL’lik borçla Düzce Belediyesi’ni devraldığını açıklayan Başkan Mehmet Keleş, göreve gelir gelmez öncelikle şirketler ve belediye içinde düzenlemelere gitti.  Keleş, şimdi de kaynak arayışlarına bazı alanlarda zam yapmakta çare buldu.

           

Düzce Belediyesi öncelikle artezyen kuyularından ücret alma kararı aldı. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü  tarafından Başkan Yardımcısı Ali Güney imzalı bazı kurumlara gönderilen resmi yazıyla artezyen kuyularına saat takma zorunluluğu getirildi. hiç bir belediye başkanının uygulamadığı bu kararın Başkan Keleş tarafından uygulanmasının "sinekten yağ çıkarma " şeklinde yorumladı.

           

BELEDİYE “SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMA” DERDİNDE

 

Son belediye meclis toplantısında alınan kararlar, muhalefetin ve vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Düzce Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı 2.birleşiminde otobüs firmalarının terminal giriş çıkış ücretlerine yapılan yüzde 40’lık zamla otobüs firmaları artık 18 lira 64 kuruş olan ücret yerine 30 TL ödeyecek.

 

Toplantıda ayrıca evsel atıklarda atık su bertaraf bedelinin faturalara yansıtılarak hane başına 6 lira 59 kuruş alınması kararı alındı.  Bedelin daha önce alınmamasının sebebinin katı atık bertaraf tesisinin Düzce’de bulunmaması olduğu gösterildi. Yeni evsel katı atık ücret tarifesi ile okul ve eğitim kurumlarından, hastane ve sağlık kurumlarından, kamu binalarından, bürolardan, her türlü yeme içme ve eğlence yerleri, oteller sanayi alanlarından belediye kasasına ciddi oranda para girecek.

           

 “ÖZELLEŞEN” SU TAHAKKUK SERVİSİ

 

“Su Tahakkuk Servisi”nin de özelleşme kapsamı içinde oluşu, “suya zammı” gündeme getirmesinden korkuluyor. Su sayaçlarının eleman yetersizliği yüzünden okunamayışı bazı sıkıntıları gündeme getirdiği biliniyor. Servis çalışanlarının “özelleşme yapılıncaya kadar herkes kendi faturasını kendisi okusun” şeklindeki söylemi olası zammın kapıda olduğu şeklinde yorumlandı. Şimdi vatandaşlar belediyenin “katkı” adı altında başka servislerden gelebilecek zam kararını tedirginlikle beklemeye başladı.

Haber;S.KAŞKIR