Düzce Ekonomisine yön veren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, ekonominin kötüye gittiği günlerde, siyasilerin kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak, hep birlikte sorunlara eğilme çağrısı yapmak amacıyla mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Düzce Teşkilatlarına yönelik bir dizi ziyarette bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ve meslek örgütleri yöneticilerinin katıldığı ziyaretlerde siyaset ve ekonomi arasındaki ilişkiye dikkat çekildi.

Ak Parti Ziyareti sırasında bir konuşma yapan Düzce TSO Başkanı Metin Büyük, Ankara’da siyasetin iyi yürümemesi durumunda iş çevrelerinin bundan zarar göreceğini, başkentte kısır çekişmelerin gündemi işgal ettiğini söyledi. Ekonominin iyi gitmediğini belirten Büyük, enflasyon ve kredi faizlerinin yükselme eğiliminde olduğunu ifade ederek, Düzce’de il başkanlarının diyalog içinde olduğunu gördüklerini, bu durumun ülke siyasetinde de yaşanmasını dilediklerini ifade etti.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ise, herkesin yapıcı olmaya mecbur olduğunu, Düzce’nin problemlerinin herkesi bağladığını ve “Kaosa Paça Kaptırılmaması” gerektiğini söyledi. Teşvik Yasası’nın yürütülmesini sağlayan genelge ve tebliğin yürütülmesinin durdurulması ile ortaya çıkan durumun ne olacağının bilinmesinin zorunlu olduğuna işaret etti.

Düzce Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ise, Düzce’de sivil toplum örgütleri arasında güzel bir birliktelik oluştuğunu, siyasilerden de bunu beklediklerini dile getirdi.

Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ise sivil toplum örgütlerinin topluca yaptığı ziyaretlerin pek rastlanan bir durum olmadığını, Düzce’nin bu açıdan sanşlı olduğunu ifade ederek, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde yapılan hizmetlerin daha iyi yürüyeceğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan’a günün anısına bir plaket de takdim eden meslek örgütü temsilcileri, ardından CHP İl Başkanlığı ve MHP il Başkanlığı’nı da ziyaret ederek, ekonomi ve siyasetin birbirine etkileri ile ilgili mesajlarını ilettiler.