Küresel krizin etkileri giderek çalışanları vurmaya devam ediyor. Yaşanan olumsuzluklar, işyeri kapatmalar ve işçi çıkarmalarla birlikte işsiz sayısı da aydan aya artış gösteriyor. Özellikle 2009 yılının ilk 6 ayından ümidini kesen sanayicilerin durumu da işsiz sayısının artış göstermeye devam edeceğini gözler önüne seriyor.

Yapılan araştırmalar da işsizlik boyutunu ortaya koyuyor. Özellikle son aylarda işsiz kalan kişi sayısı yüksek oranlarda artış gösterirken Hükümet'in de ekonomik krize karşı önlem paketi çıkarma çalışmaları devam ediyor. İntiharlar olaylarında da gözle görülür bir artışın yaşandığı dikkatlerden kaçmazken hırsızlık oranları da ciddi boyutlara ulaştı. Düzce'de bile son bir ay içinde ciddi hırsızlık olayları yaşanırken bu konuda Emniyet güçleri de yoğun çalışmalar sergiliyor.

Krizin etkileri nedeniyle iş kapatan ve işçi çıkaranların oranı da önemli boyutlarda. Yaşanan sorunlar krizin etkilerinin her geçen ay daha da arttırdığını ortaya koyarken bu durumun en az 2010 yılına kadar devam etmesi bekleniyor.