Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde daha önce hurdaya çıkartılacak olan araçlar için öngörülen 1985 ve daha eski model şartının, 1990 ve daha eski araçlar şeklinde düzenlendiğini bildiren Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, hurda araçlar için tanınan sürenin ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

 

Yılmaz, bu kanun kapsamından yararlanmak isteyen araç sahiplerinin Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaatta bulunarak gerekli bilgi ve evrakları temin edip işleme başlamaları gerektiğini söyledi. Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre, model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtlara ilişkin yapılacak işlemlerin en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar il özel idarelerine veya Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü hurda müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz “Karayolları Trafik Hükümleri'ne uygun olarak taşıtlarını hurdaya çıkartarak kayıt tescillerini sildiren sürücülerden 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları alınmayacak.” Dedi.

 

Yılmaz, “2000 model ve daha eski araçlardan mevcut olmayanlar ile taşıt vasfını kaybedenler (yanma, heyelan, kaza, sel vb. durumlarını belgelendirmek kaydıyla) vergi borcu aslının dörtte birini yatıranlar 31 Aralık 2014 tarihine kadar araçlarının kayıtlarını sildirebilecek” şeklinde bilgi verdi.