Havaların soğuması ile kış kendini iyiden iyiye hatırlatmaya başladı. Uzmanların önceki kışlardan çok daha çetin geçeceğini öngördüğü kış ayları vatandaşları şimdiden düşündürmeye başladı. Elektriğe, kömüre, doğalgaza ardı ardına gelen zamlar yüzünden gelecek faturayı kestiremeyen vatandaşlar, şimdiden alternatif ısınma yöntemlerini düşünmeye başladı. Sokağa inerek mikrofonumuzu doğrulttuğumuz vatandaşlar kış ve gelen zamlar ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaştı.
 


“Belki Başka Şeylerden Kısarak”
Isınmanın mecburiyetine dikkat çeken Talha Akarsu, “Mecbur olarak doğalgaz ile ısınacağız. Ama genel olarak her şeye zam var. Herhangi bir önlem alınabileceğini sanmıyorum. İnsanların ısınması gerekiyor. Belki başka şeylerden kısarak, elektrik ve doğalgaza yatıracaklar” ifadelerini kullandı.
 
“Arada Doğalgaz, Arada Kömür”
“İlaveten soba kurmayı düşünüyorum” diyen Ayşe Bayraktar isimli bir diğer vatandaşı ise “Köyde yaşıyoruz, odun ile ısınmayı planlıyoruz. Arada doğalgaz, arada kömür karışık bir şekilde kışı geçireceğiz” dedi.

“Kış Soğuk Geçerse Faturalar Kabaracak”
Tasarruf etmenin yollarını arayacaklarını dile getiren Vural Madencioğlu, “Elimizden geldiği kadar kullanmayacağız. O gün hava sıcaksa ona göre ayarlayacağız. Ama çok soğuk geçerse de mecburen kullanacağız. Kış soğuk geçerse çok kötü olacak. O zaman bizim faturalar da kabaracak” dedi
 
Seçim Bitti Vekil Gitti”
Tahsin Kulunç siyasilerin ilgisizliğinden yakındığı açıklamasında, üst üste gelen zamları eleştirerek, “Fatura bir gün değişik, ertesi gün değişik geliyor. Kime ne söyleyeceğiz. Vekil bulamıyoruz. Oy zamanı herkes koşuyor. Seçim bitti vekil gitti. Kaç para ise ödemek zorundayız. Ödeyemezsek de icra gelecek. Yapacak bir şey yok” şeklinde beyanda bulundu.
 
“Yorgana Sarılıp Yatacağız”
Kış karşısında çaresiz olduğunu ifade eden Aziz Atasoy, “Yorgana sarılıp yatacağız. Yapacak bir şey yok. Ben emekliyim. Emekli maaşı ile nasıl kömür alacağız” şeklinde konuştu.
 


“Doğalgazı Depolayamayız”
Bu gibi konuların hükümet tarafından düşünülmesi gerektiğini belirten Mustafa Sahtiyancı, “Bizim yapacak bir şeyimiz yok. Doğalgazı alıp depolayamayız. Havalar soğudukça yakacağız. Ya gelen faturalar bizi yakacak ya da biz doğalgazı yakacağız” dedi.
 


“Otursunlar Diye Göndermedik”
Fakirleri de düşünmeye davet eden Neziha Can, siyasilere çağrıda bulundu. Can, “Allah fakire fukaraya yardım etsin. Zengin zaten zengin de, fakirde hiçbir şey yok. Ankara’dakiler fakirleri düşünsün. Biz onları seçtik oraya gönderdik. Otursunlar diye göndermedik. Arkada kalanları da düşünün dedik” ifadelerini kullandı.

Haber: İ. AYDOĞDU