Düzce'nin en büyük fabrikalarından biri olan Standard Profil el değiştirdi. Avrupa’nın 1 numaralı otomotiv yan sanayi üreticisi, Hindistan merkezli Ruia Group, Standard Profili satın alarak Türkiye Pazarına girdi.

Türk otomotiv yan sanayinin önde gelen şirketlerinden Standard Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş hisselerinin tamamını satın alarak Mayıs ayı başında Türkiye pazarına giren Hindistan merkezli Ruia Group, Türkiye’de yeni sektörlere girerek büyümeye odaklanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan K. Ruia, Standard Profil’in başarısının kendilerini kısa sürede Avrupa liderliğinden dünya liderliğine taşıyacağını belirterek, metal, madencilik ve enerji sektörlerinin, bundan sonra Türkiye’deki öncelikli yatırım alanları olacağını açıkladı.

"DÜNYA LİDERLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAR"

Ruia Group’un Türkiye vizyonunu anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Pawan K. Ruia, 180 milyon euro büyüklüğündeki Standard Profil satın almasının, grubun dünya liderliği hedefleri doğrultusunda alınmış önemli ve stratejik bir karar olduğunu söyledi.
“Standard Profil bizim için çok şey ifade ediyor. Dünya liderliğimiz açısından stratejik bir önemi var” diyen Ruia, dünya otomotiv yan sanayinde faaliyet gösterdikleri ‘sızdırmazlık segmentindeki’ Avrupa birinciliklerini, Standard Profil’in gücü ve başarılı performansıyla “dünya liderliğine” daha hızlı taşımayı planladıklarını vurguladı.

Satış sonrasının devir işlemlerinin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Haber; Ü. ÇETİN