Devlet, yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatını sürdürmekte güçlük çeken çocuklar ile gençlerin ailelerine  “Sosyal Ekonomik Destek” adı altında ayni ve nakdi yardım yapıyor. İlimizde şu anda 260 kişi sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şubat ayı itibariyle Sosyal Ekonomik Destek Alan Kişi Sayılarını açıkladı. Şubat ayında 208’i çocuk, 387 kişiye toplam 123 bin 189 TL destek verildi.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEKTEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek ’ten; Korunma kararlı kuruluşta bakılan çocuklardan ailesi yanında bakılabilecek olanlar, Hakkında korunma kararı alınma talebiyle başvuruda bulunulup, korunma kararı alınmaksızın ekonomik destek ile ailesi yanında bakılabilecek durumda olan çocuklar, Korunma kararı olup da yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle Yetiştirme Yurtlarından ayrılan çocuklar, Korunma kararı olmamakla birlikte eğitimine devam edemeyecek durumda olan ilk ve orta öğretim öğrencileri yararlanabiliyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

AİLEYE yapılacak yardımın miktarına, ayni mi, nakdi mi yapılacağına ve ayrıca hangi aralıklarla süreceğine sosyal çalışmacıların yapacağı mülakat sonucunda karar veriliyor. Yardım almak amacıyla yapılacak başvuru için ise dilekçe ile Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmek gerekiyor.

Haber;S.KAŞKIR