Düzce Belediyesi Encümeni, hazırlanan mevzuat çerçevesinde denetim altına alınan ticari taksiler için hazırlanan 63 adet T plakanın ihalesini gerçekleştirdi. İlk ihale oturumuna katılmak üzere Mali Hizmetler Müdürlüğüne zarf veren 11 katılımcı düzenlenen ihale oturumu sonunda plakalarını almaya hak kazandı.
Kapalı zarf usulü ile düzenlenen ihaleye Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney başkanlık yaptı. Düzce Belediye Encümeni üyelerinin de hazır bulunduğu ihalede Mali Hizmetler Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, katılımcılar önünde zarfları açarak teklifleri değerlendirdi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından teklifler düzenlenerek plaka sahibi olacak vatandaşlara işleyiş ve denetim organizasyonu hakkında bilgiler verildi. Kesin sonuçların telefonla kendilerine bildirileceği ve daha sonra katılımcıların ruhsatlarını alabilmek için İl Trafik Şube Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve SGK'daki işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi.
İhale sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ali Güney, katılımcıların aldıkları plakalarda mülkiyet hakkına sahip olacaklarını ve ihale sonunda plakalarını almaya hak kazanan katılımcıların hiçbir gerekçe ile bu haklarının kaybolmayacağının altını çizdi.
Güney, katılımcılara Kurban Bayramı sonrası için faklı bir çalışma daha yapıldığını belirterek Yeni Hastane, Memur-Sen Mevkii ile Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali taksi duraklarına ilişkin bir ihalenin daha düzenleneceğini belirtti. Bu kapsamda taksi plakasına sahip olan katılımcıların bu duraklara ilişkin ihaleye öncelikli olarak katılmasına olanak sağlanacağını söyledi.
Katılımcılar tarafından verilen tekliflerin en yüksekten alçağa doğru sıralanmasının ardından hazırlanan liste Başkan Yardımcısı Güney, encümen üyeleri ve ilgili müdürlerin de imzalaması ile resmileşerek ihale içerisindeki 11 plaka ve sahipleri kayıtlara geçti.