Düzce Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci toplantısında birinci toplantıdan komisyonlarına havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. S Plaka servis araçları yönetmeliğinde uygulamada karışılabilecek sorunları gidermek amacıyla bazı maddelerinde değişiklik yapılırken plaka sayısı bin 500 olarak belirlendi. 287 adet taksi plaka sayısı da 350’ye yükseltildi.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
Düzce Belediyesi sınırları içerisinde belirlenen güzergâhlarda yolcu taşıma izni verilen servis araçlarının hangi koşullar altında ve ne şekilde çalışacaklarını, bunların işleticileri ve belirtilen hizmetten yararlanan kuruluşlar arasındaki ilişkileri düzenlemeyi, uygulamayı yürütecek ve denetleyecek olan kuruluş ve organların yetki ve sorumluluklarını belirlemensi üzerine hazırlanan yönetmeliğe göre Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan S plakalı Servis Araçları Yönetmeliğinin 4, 7 ve 21. maddelerince  uygunluk tespit belgesinde uygulamada karşılaşılabilecek sorunları gidermek amacıyla değişiklik yapılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

TAKSİ PLAKA SAYISI ARTIRILDI
Taksi plakası sayısı mevcut taksi plaka sayısının çok eski tarihlerde belirlendiği şuandaki mahalle ve nüfus sayısının artmasından dolayı talebin karşılanamadığı bu nedenle 287 olan taksi plaka sayısının 350’ye çıkarılması oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonunda onaylandıktan sonra meclis gündeminde onaylanan bir başka gündem maddesi oldu.

KELEŞ: "HAVA PARALARI DÜŞMELİ"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş taksi plaka fiyatlarının yüksek olduğunu dikkat çekti. Keleş, “Taksi plakalarının hava paraları 70-80 bin TL’lere varmış, bu fiyatları biraz geriye çekmemiz lazım. Yoksa alır başını gider. Sonra toparlayamayız.” Dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileriyle yaptığı görüşmede 67 adet trafikten çekilmiş taksi plaka sayısı olduğunu belirterek taksi plaka sayısında suni bir artışa sebebiyet verdiğini dile getirdi.
Başkan Keleş, pasif durumdaki taksi plakalarının ilerleyen zamanlarda trafiğe çıkmasının piyasayı yükselteceğini ifade etti.

Haber:Y.SEVER