Yapılan açıklamada İktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümetinin 5 Milyon Yurttaş adına Toplu Sözleşme (TİS) görüşmesi yapmasını meşru olmadığını belirtilerek bu durumun derhal değişmesi gerektiğini vurgulandı; Ayrıca Toplu iş sözleşmesi Masasında Emeklilerin kendi sendikaları tarafından bir temsilcisi olması gerektiği kaydedildi.  Aksakal ve Yılmaz imzalı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
 
“AKP hükümeti 7 Haziran’da tek başına hükümet olma vasfını yitirmiştir. Halk İradesini koalisyondan oluşacak bir hükümetin oluşmasından yana tavır koymuştur. Durum böyle iken AKP’nin Aileleriyle birlikte 20 milyondan fazla insanı 2 yıllık mali, sosyal, özlük ve demokratik  haklarını belirlemek istemesi doğru değildir. Yasal olarak yetkisi olsa da yapılan TİS görüşmeleri meşru değildir, etik hiç değildir. Cumhurbaşkanının vasfının yitirmiş bir hükümet ile iktidarını sürdürmeye dönük çabalarını ve yönlendirmelerini asla doğru bulmuyoruz. Bu durum ülkemize zarar vermektedir.”
           
KESK ve DİSK adına talepler ise şöyle sıralandı:
*Adil intibak yasası acilen çıkarılmalıdır,
*Emeklilerden alınan Sosyal Güvenlik Destek Primine Son verilmelidir, Katılım payı kaldırılmalıdır,
*Sağlık Hizmetlerinden ücretsiz yararlanılması sağlanmalı, maaşlardan kesintilere veya elden fark ödemelerine son verilmelidir,
*Ekonomik sıkıntı içinde olan emeklilerin okuyan çocuklarına karşılıksız burs verilmelidir,
*Emeklilerin maaşları artırılarak açlık sınırından derhal kurtarılmalıdır,
*30 Yılın üzerinde çalışmışlığı bulunan emeklilerin mahkemeye başvurulmaksızın alacakları  ödenmelidir,
*TİS görüşmeleri Eylül-Ekim ayına ertelenmelidir,
*Tüm çalışan ve emeklilerin 2014 yılı kayıpları hesaplanarak en düşük temel maaş 2340 Tl. olmalıdır,
*Tüm çalışanlar güvenceli iş ve güvenceli ücrete sahip olmalıdır,
*Tüm Konfederasyonlar kendi üyeleri adına Toplu İş Sözleşmesi yapabilmelidir,
*Tüm Çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadar tutarı vergiden muaf tutulmalı, geri kalan kısmı % 15 vergi dilimini aşmamalıdır,
*Tüm ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır,
*Çalışanlardan Lisans mezunu olanların ek göstergesi 3600, önlisans mezunlarının ek göstergesi 3000 e çıkarılmalıdır,
*Kamu hizmetleri herkese parasız, eşit, nitelikli, ulaşılabilir bir yapıya kavuşturulmalıdır. *Kamu hizmetleri işletmecilik esaslarına göre değil, toplumsal fayda gözeterek sağlanmalıdır.