11-16 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Büro Memur-sen Düzce İl Temsilciği Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu personeli aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak çalıştığını aktaran Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Düzce Şube Başkanı Mahmut Gazi Yılmaz, “Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir.”dedi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görev yapan personel, başka kurumlara geçmek istemektedir. Kuruma yeni başlayan memurlar dahi kurumu terk ederek başka kurumlara geçmektedir. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacaktır. Bunun sonucu ise ülkemize ve vatandaşlarımıza zarar verecektir.”
Yılmaz “artık yeter” diyerek taleplerini sıraladı:
“Büro Memur-Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki haksızlıklara, adaletsizliklere yeter artık diyoruz. Bizler kurumdaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine gülen yüzle gitmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz mutlu edilerek değer kazanacaktır. Bunun için: Kurumdaki kardeşlerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek, uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Kurumda boş bulunan kadrolara, görevde yükselme sınavında başarılı olan personelin atanmalı ve liyakata uygun olmayan usulsüz atamaların önüne geçilmelidir, Denetmen, uzman, müfettiş gibi kariyer unvanlarına başka kurumlardan değil, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yıllarca görev yapmış kardeşlerimizin atanmalarını istiyoruz.4/B’li olarak görev yapan personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.İcra memurlarının kurum içerisinden alınmasını istiyoruz.


Haber;S.KAŞKIR