Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), tasarruf cihazlarıyla ilgili müşterilerini uyardı. SEDAŞ çağrı merkezine yapılan başvurularda tasarruf cihazlarıyla ilgili çok sayıda bilgi talebinde ve şikâyette bulunulduğuna dikkat çeken SEDAŞ CEO’su Bekir Sami Güven, “ Müşterilerimizin bilgi sahibi olmadıkları bir konuda “tasarruf tacirleri” tarafından aldatılmalarını istemiyoruz” dedi.
SEDAŞ VE TEDAŞ’IN ONAYI YOK
Tasarruf tacirlerinin telefonla ulaştıkları vatandaşlara SEDAŞ'ın adını kullanarak tasarruf cihazı satmaya çalıştıklarını söyleyen Güven, “Ne yazık ki müşterilerimize cep telefonlarından ulaşan “tasarruf tacirleri” onlara elektrik kullanımını azaltmadan tüketim miktarını ve fatura bedelini azaltacağını iddia ettikleri büyülü aletler sunmakta, müşterilerimize "faturalarında indirim" hayali kurdurarak, şirketimizin de adını kullanmakta ve SEDAŞ onaylı olduğunu söyledikleri cihazlarını pazarlamaya çalışmaktadırlar. Oysa ki SEDAŞ’ın 'elektrik tasarruf cihazı' adı altında satılan cihazlarla hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca SEDAŞ olarak böyle bir konuda şirketimizin müşterilerini araması söz konusu değildir.”dedi. 
TASARRUF ALDATMACASI

Vatandaşlardan bu tür bilime, mühendisliğe ve tekniğe aykırı iddialarda bulunan şirketlere itibar etmemelerini isteyen Güven, “Kamuoyunun bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda tüm kurumlara görev düşüyor. "Sözde elektrik tasarruf cihazları" tamamen bir aldatmacadan ibarettir.’dedi.

Haber; S. KAŞKIR