Bugün düzenlenen MÜSİAD İstişare toplantısına eski genel başkanlar da katıldı.3. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, işadamlarına ve inovasyonun arttırmaları önerisinde bulunurken, malı sattıranın marka ve inovasyon olduğunu vurguladı.
4.Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, MÜSİAD’ın Düzce dahil Türkiye genelinde eksikleri rapor haline getirerek yetkililere ilettiklerini, tespit edilen eksiklikler yerine getirilene kadar takip ettiklerini söyledi. Varan, işadamlarına “ Stratejik dönüşüm yapmamız lazım.” Derken, bu dönüşümün kamu yönetiminde de gerekli olduğunu vurguladı.
5084 sayılı teşvik yasasının yıl sonunda bitmesi nedeniyle Düzce’nin tedirgin olmaması gerektiğini vurgulayan Vardan, endişeye gerek olmadığını gereken tedbirlerin alınacağını belirtti.

“2013 yılı daha iyi olacak. İşsizler ordusu ortaya çıkmayacak. Borç durumumuz iyi, Avrupa ülkelerini yakalar duruma geldik. 5054 sayılı teşvikten 49 il yararlandı. Tabi bu iller haliyel biraz daha uzatılmasını istiyor. Ancak yeni bir ysa hazırlandı. Bunun da getirileri olacak. Sadece 2009 krizinin etkilerini gördüğü için bazı eksiklikleri olabilir. Sadece Düzce değil yatırıma ihtiyacı olan diğer illerde de endişeye gerek yok, gerekli tedbirler alınacaktır.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN