Kocaali ilçesindeki Zafer Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin fındık üreticisi, yürüyüş yapmak istedi.

Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, grubun yürüyüş yapmasına izin vermedi. Polisin uyarılarını dinlemeyerek yürüyüşe geçen gruptan bazı kişiler, Kocaali Ziraat Odası'nın camlarını taş atarak kırdı. Daha sonra AK Parti Kocaali İlçe Teşkilatı binasının önüne gelen grup, bu binanın da camlarını kırdı, FİSKOBİRLİK Genel Başkanı Lütfü Bayraktar'ın bürosunu taşladı. Göz yaşartıcı gaz kullanan polis ekipleri, grubu taşlanan binaların önünden uzaklaştırdı.

Fındık Ağaçlarını kesen de var

Öte Yandan Sakarya'nın Karasu ilçesi Darıçayırı beldesi Paralı köyünde, 2B niteliğindeki fındık bahçesi sahibi Yusuf Küçükşahin, balta ve motorlu testereyle fındık ağaçlarını keserek, fındık taban fiyatlarını ve hükümeti protesto etti.

Hükümetin açıkladığı fındık müdahale alım fiyatları nedeniyle ağaçlarını kesmek zorunda kaldığını belirten Küçükşahin, ''30 dönüm fındık bahçem var. Fındığı 4 YTL'den satamadık. TMO tapulu arazi olmadığı için bizden fındık almıyor. Fındık bahçemizin tapusu olmadığı için TMO'ya fındık veremiyoruz ve tüccarın eline düşüyoruz. Tüccar bizden 2 YTL 30 YKr'den alıyor'' dedi.