Düzce'de 2003 yılında başlayan 5084 sayılı Teşvik Yasası, 31 Aralık 2008 tarihinde dönem itibariyle sona ermişti. Fakat 2007 yılı ve sonrası yapılan ya da devam eden yatırımlar için teşvik 2012 yılında sona erecekti. Düzce'nin ve teşvikten faydalanan diğer illerin teşvik yasasından ilerleyen süreçte de yararlanıp yararlanmayacağı ise Ankara'da yapılan görüşmeler sonucunda belli olacak.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da teşvikle ilgili Sanayi Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı ile görüşmelerde bulunduğunu belirterek görüşmeler neticesinde 49 ille ilgili yapılan değerlendirmeler sonrasında bazı illerin teşvikten yararlanma sürelerinin uzatılabileceğini söyledi.

Diğer taraftan Düzce'deki işletmelerin yüzde 95'inin yararlandığı ve bu kapsamda 10 binin üzerinde istihdam sağlandığı Teşvik Yasası ile ilgili Düzce Milletvekillerinin girişimlerinin ne yönde sonuç vereceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Yapılan görüşmelerin ardından da Bakanlığın teşvikle ilgili açıklamayı yapması bekleniyor.