Teşvik yasasının kalkmasıyla birlikte Düzce'de teşvikten yararlanan işverenler sıkıntılı döneme girerken Düzce Milletvekillerinin teşvikin uzaması için girişimleri devam ediyor. Konuyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce'nin de yer aldığı 49 İl de uygulanmakta olan ve 31 Aralık tarihinde sona eren Teşvik yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklama da, “ Yapılan çalışmalar neticesinde ağırlık kazanan görüş, yeni bir bölgesel ve kademeli teşvik sisteminin hayata geçirilmesidir.” dedi.

Teşvikin sona ermesiyle birlikte, küresel ekonomik krizin ortaya çıkardığı etkilerin yatırımcıları zor durumda bıraktığına da değinen Kaşıkoğlu, bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların mali işlerle ilgili bakanlıklar nezdinde devam ettiğini açıkladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Düzce'nin bu teşviklerden yararlanacağını söyleyen Kaşıkoğlu, eski 5084 sayılı kanunun öngördüğü oranda yararlanmanın söz konusu olmayabileceğini hatırlattı.Bu yöndeki çalışmaların 5 bakanlığın koordinesinde gizli olarak yürütülmekte olduğunu belirten Kaşıkoğlu, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, Düzce'nin ekonomik durumu itibariyle yeni teşvik sisteminden en azami şekilde yararlanmasını sağlayacak düzenleme için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Milletvekili Kaşıkoğlu, “ Yeni teşvik yasasının çıkmasına kadar mevcut teşvik uygulamasının uzatılması talebimizi de kuvvetle vurguluyoruz. Edindiğimiz izlenimlere göre mevcut teşvik sisteminin 2 yıl daha uzatılması da ihtimal dahilindedir.” dedi. Düzce'nin de içinde yer aldığı 49 İl de uygulanmakta olan 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki hakkında kanun uygulaması 31 Aralık 2008 tarihinde bitmiş, sonradan yatırım yapanlar için kanunun uygulanması 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatılmıştı.