Başbakan Erdoğan’ın, “Teşvik devam edecek” açıklaması işvereni ikilemde bırakırken, aradan geçen 2 aylık sürede hiçbir gelişme olmaması adeta işçi kıyımını getirdi. Teşvik uzatılacak kararı uygulamaya geçmeyince son iki ayda özellikle tekstil sektöründe çok sayıda işçi işten çıkarıldı.
Başbakan 4 yıl daha teşvik uzatılacak açıklamasını yaptı ancak, son karar verilip de uygulamaya geçilmeyince fabrikalar fazla işçi olan birimlerden işçi çıkartmaya başladı. Teşvik uzamayınca tasarrufa gitmek zorunda kalan fabrikalarda geçtiğimiz aylarda işten çıkarılan işçi sayısı 150-200’ü bulurken, Nisan’daki çıkışlarla birlikte rakamın artmasından endişe ediliyor. Yasanın uzatılması kararının hala uygulamaya geçmemesi Düzce’de çok önemli oranda ekonomik, üretim, yatırım ve istihdam olarak kayıplara yol açacak.
İş dünyası için çok önemli olan bu kararın bir an önce uygulamaya geçmesini beklerken, tasanın uzatılması yönünde oluşan olumlu hava boş çıktı. Gerçek anlamda ilerlemenin kaydedilmemesi tepkilere neden oluyor. Sanayiciler, siyasiler ve TSO’nun teşvikin uzatılacağı yönündeki açıklamaları sahiplenerek kamuoyuna duyurmadaki aceleciliği, kararın devamında göstermedikleri yönünde eleştiride bulunurken, kararın hala uygulanmaya koyulmamasındaki sessizliği de tepki gösteriyorlar.

Haber: H. İŞCAN