Teşvik Yasasının kalkmasıyla birlikte Düzce'deki işverenler sıkıntılı günler yaşamaya başlarken teşviğin uzaması için gelişmeler devam ediyor. 31 Aralık 2008'de sona eren teşviklerden yararlanma süresinin, 31 Aralık 2009'a kadar uzatılması amacıyla yasa teklifi hazırlandı.

Teklif, Yatırımların ve istihdamın Teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Buna göre, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi işveren hissesi teşviki ile enerji desteğinden 1 Nisan 2005 tarihinden önce yararlanmaya başlayan ve teşviklerden yararlanma süresi 31 aralık 2008'de sona eren iş yerleri için bu teşviklerden yararlanma süresi, 31 Aralık 2009'a kadar uzatılıyor.

Teklifin gerekçesinde, veri teşviklerinin, sosyal ve ekonomik açıdan en önemli politika araçlarından biri olduğu belirtilerek, ''Bugün dünyada diğer ülkelere baktığımızda, özellikle bölgesel teşviklerin genel ölçüde yer bulduğu ve küçük işletmelerin desteklendiği görülmektedir'' denildi.

Ekonomik gelişmeyi ülke genelinde yaygınlaştırarak yatırımları ve istihdamı artırmak amacıyla bazı illerde uygulanmak üzere gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi işveren paylarında teşvik, yatırım yeri tahsisi ve enerji desteği sağlandığı kaydedilerek, teklifle, 2008 sonunda uygulama süresi sone eren teşvik ve destek unsurlarına ilişkin sürenin, bir yıl daha uzatıldığı ifade edildi.

TBMM Başkanlığına sunulan teklifin, bu hafta içinde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.