1 Eylül’de başlayan yeni av sezonunun bereketi balıkçıların yüzünü güldürdü. Av yasağının bitmesinin ardından denize açılan tekneler balıkla dolu geri döndü. Tezgahlar balık çeşitleriyle şenlendi. Tam mevsimi olması nedeniyle tezgahın gözdesi palamutun kilosu 10 TL’den satılıyor.

“Vatandaş özlemiş”
Yeni sezona ‘Vira Bismillah’ diyerek başlayan balıkçılardan İsmail Akyol, şimdilik balığın bol ve fiyatının uygun olduğunun belirterek, “15 gün önceden balık olup olamayacağı belli oluyor. Barbun 10 TL, istavrit 10 TL, 15 TL. Geçen sene hiç balık yoktu 30-35 TL’ydi kilosu. Satışlarda ekonomik kriz olmasına rağmen iyi. Palamut olursa hamsi olmaz diyor büyüklerimiz ama artık mevsimine göre değişiyor. Şuan palamut bol, mevsim palamut mevsimi. Vatandaşlar tarafından rağbet var. Özlemiş vatandaş.” ifadelerini kullandı.



“Vatandaş yanılmasın”
Yine balık satıcılarından Hüsamettin Işık da balık bolluğunun ayın 15’inden sonra belli olacağına vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Sezon açıldı. Vatandaş yanılmasın. Diyor ki ‘Balık bol’ ama 15’inden sonra belli olur. Ayın 15’inden sonra büyük gemiler çıkar o zaman balığın bolluğu belli olur. Şimdi “Balık bol” diyorlar vatandaş gelip bolluk var madem neden bu kadar para, neden 20 TL diyor. Bugün güzel mesela mezgit geçen sene 30,40 TL’ydi bugün 25 TL.”

Haber: H. GÜRSOY