Global ekonomik sorunların etkisinin Türkiye’yi de vurmasının sonucu olarak beklenen  ekonomik kriz ile ilgili olarak Düzce’de tam bir fikir birliği yok. Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, kriz beklentisi olmadığını, vizyonun iyi olduğunu söyledi.

 Bilindiği gibi ulusal basında da geniş yer bulan olası ekonomik kriz konusunda ilimizde son açıklama Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük’ten gelmiş ve Büyük, herkesi tedbirli olmaya davet etmişti. Dövizle borçlanılmaması gerektiğinin altını çizen Büyük, ‘Bu dönem sabit yatırımlara girmeyin’ uyarısında da bulunmuştu.

Konu hakkında konuşan Karslıoğlu ise böyle bir beklentinin yanlış olduğunu ve elde somut veriler olmadan kendisinin bu yönde bir açıklama yapamayacağını dile getirdi. Şu an için ekonomik kriz tablosundan bahsedilemeyeceğini ifade eden Karslıoğlu, ‘Yaşanan bir geçiş dönemidir. Mevcut sıkışıklığı kriz yaklaşıyor şeklinde yorumlamak yanlıştır’ şeklinde konuştu.

 İlimizde esnaf kesiminin yaşadığı sıkıntının yeni olmadığına dikkat çeken Karslıoğlu, kriz olmadan olacak türünde söylemlerin toplumun moral seviyesini düşürmekten öteye geçmeyeceğine işaret etti.