Yılbaşından itibaren Türk Lirası’nda ‘yeni’ ibaresi olmayacak. Türk Lirası’na dönüş için sayılı günler kalmasına rağmen TL’ye geçişte sıkıntı yaşanacağı belirtiliyor. Özellikle bankaların otomatik para çekme makineleri ATM’lerde TL’ye uyumunda zorluk yaşanacağı kaydediliyor. Yılbaşı gecesi ATM’lere giden vatantaş ATM’lerden para çekemeyecek.

YTL’ye geçişin aksine, TL’de tanıtım kampanyası adından çok söz ettiremedi. Kampanya, kapsamında yapılması planlanan birçok etkinliğin Merkez Bankası’nın kriz mesaisi nedeniyle gerçekleştirilemediği belirtiliyor. YTL’ye geçişte paranın ebatlarında değişiklik yapılmadığı için aynı kupür değerindeki TL ve altı sıfırı atılmış YTL banknotlar aynı kasaya konulabilmişti.

Ancak Ocak 2009’un ilk günlerinde vatandaş ATM’lerden TL çekemeyecek. Boyutları değişen TL banknotlar eş kupür değerindeki YTL’lerle aynı kasaya konulamayacak. Yani bir ATM ya sadece TL banknotlarla yada sadece YTL banknotlarla hizmet verebilecek. ATM’lerde TL’lerle işlem yapılabilmesi için ATM kasalarının değiştirilmesi ya da yeni paranın boyutlarına uyarlanması gerekecek.