Fiyatı nedeniyle üreticisine kan ağlatan fındıkta beklenen adım atılıyor. Hükümet kanadında referandumdan bir gün önce yapılan “müdahale alımı yapılacak” sözü hayata geçiyor. Konuyla ilgili açıklama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten geldi.

Çelik, fındığın üretici fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma olduğunu belirterek, bu dalgalanmaları izlediklerini, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,5 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya başlayacağını bildirdi.

Fındığın üretici satış fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanmanın söz konusu olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
"Bu da üreticilerimizi üzüyor. Bu dalgalanmaları izledik. TMO piyasa düzenleyici bir kurum. O anlamda üreticilerimizin lehine olacak şekilde fındık alımını gerçekleştireceğiz. TMO, 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,5 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya başlayacaktır. Bütün üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Buradaki amaç, alt eşik fiyatıdır. Bunun altında fındığın satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Piyasada fındık fiyatlarının 10 liranın altına indiğini görüyoruz. Yukarı fiyat her zaman beklentimiz olacaktır."