1 Temmuz'dan itibaren zorunlu trafik sigortasında yeni uygulama başlıyor. Bu güne kadar sigortanın limitlerine ve primlerine Hazine'nin belirlediği trafik sigortasında, salı gününden itibaren sigorta şirketleri, primleri kendileri serbestçe belirleyebilecek. Böylece, daha önce Türkiye'nin her tarafında aynı fiyata satılan trafik sigortasında primler, 1 Temmuz'dan itibaren hem sigorta şirketine hem de illere göre değişkenlik gösterecek. Bir süredir yeni uygulamaya hazırlanan sigortacılar, hasarın çok yüksek olduğu büyük illerde,sigorta primlerinin artacağını, Anadolu'daki illerde ise bugünkü fiyatlardan daha aşağı trafik poliçesi satılacağı söylüyor.

Zorunlu trafik sigortasına; özel araçlar 160 YTL, ticari araçlar 200 YTL, taksiler 575 YTL, minibüsler 410 YTL, otobüsler ise 1 milyon 150 bin YTL prim ödüyordu.

Sigorta sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ise yeni uygulamanın başlamasına çok az bir zaman kala,illere göre farklı pimlerin belirlendiği öneri niteliğinde rehber hazırlayarak, sigorta şirketlerine gönderdi.