Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın koordinatörlüğünde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde işletmelerin inovasyon yönetim kapasitelerinin ölçülmesini ve geliştirilmesini hedefleyen InnoTEAM Yarışması'na başvurular devam ederken, panel programları ile girişimciler bilgilendiriliyor. Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Yalova'dan sonra InnoTEAM Paneli'nin 5.'si Düzce'de gerçekleştirildi. Firmaların yarışmadan azami faydayı sağlayabilmesi için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda panelistlerin yanı sıra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) yetkilileri, Düzce TSO yönetimi ve girişimciler de hazır bulundu.

İlk aşamada 30 firma
Açılış konuşmasını ve panelin ilk konuşmasını yapan Doğu Marmara Kalkanıma Ajansı Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı konuşmasında, InnoTEAM yarışma projesinin çıkış noktası ve yarışma süreci hakkında bilgilendirmede bulunarak, bu yarışma ile bölgedeki KOBİ’lerin inovasyon yönetimi becerilerinin geliştirilmesinin, inovatif KOBİ’lerin tespit ve teşvik edilmesinin ve bölgenin inovasyon farkındalığının arttırılmasının amaçlandığını belirtti. Kırıcı konuşmasında, “İlk aşamada bölgedeki 30 firmanın inovasyon kapasitesinin birbiriyle kıyaslanarak ölçüleceği sistemde, sonraki yıllarda bölge için bu sayının giderek artmasının hedefliyoruz. InnoTEAM yarışmasıyla kurgulanan bu sistem, ulusal inovasyon yönetimi sisteminin geliştirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasında önemli bir örnek teşkil ediyor. Bundan sonraki aşama bu uygulamanın tüm ülkeye yayılması."  dedi.

"Firmalar için inovasyon oldukça önemli"
InnoTEAM yarışmasında MARKA’nın çözüm ortağı olan Sabancı Üniversitesi ekibini temsilen Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü’nde Kıdemli Uzman olan Cem Emre Memiş ise ikinci panelist olarak inovasyon yönetim danışmanlığının ne olduğu, dünyada bu alandaki başarılı uygulama örnekleri ve bu yarışma kapsamında uygulayacakları anketin içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Memiş, “Küreselleşmenin etkisiyle günümüzde firmalar artık bölgesel ya da ulusal pazardan ziyade, dünyanın farklı noktalarındaki birçok firmayla kıyasıya rekabet içinde. Bu sebeple firmalar için inovasyon oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

İnovasyona neden ihtiyaç duyulur?
Son konuşmayı, inovasyon yönetimi konusundaki tecrübelerini aktarmak üzere panele davet edilen Kastamonu Entegre Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Dr. Hüseyin Güler yaptı. Güler, inovasyona neden ihtiyaç duyulur, İnovasyon Yönetim Sistemi nasıl kurulur?, sistem kurulurken süreçte yaşanan deneyimler nelerdir, kurulan sistemle sağlanan çıktılar, kazanımlar nelerdir? soru başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.

Öte yandan 6 Şubat 2017 tarihinde başlayan ınnoteam yarışması'na başvuru sürecinin 17 Mart 2017 Saat 23:59’da biteceği bildirildi.