Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Düzce’de de 7 bin 500 işsizin istihdam edilmesi planlanıyor. Düzce TSO Toplantı Salonu’nda hem işverenleri teşvik etmek hem de bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Vali Zülkif Dağlı, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR İl Müdürü Ferat Acar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Danışmanı Hasan Zer, TSO Başkanı Fahri Çakır, TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, MÜSİAD Başkanı İsa Şengüloğlu ve işverenler katıldı.

“7 bin 500 istihdam sağlamayı hedefliyoruz”
Toplantının açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır yaptı.

Çakır, “Cumhurbaşkanımızın yakın geçmişte başlattığı istihdamı artırmaya yönelik seferberlik bu başlangıca istinaden Türkiye’nin her ilinde bu hamleyi başlatmış olduk. Daha fazla işçiyi çalıştırmak, işsizlere aşsızlara iş ve aş üretecek kapıyı işsizlere açmak. Bizim TSO’ya kayıtlı yaklaşık 3 bin aktif üyemiz var. Yaklaşık 7 bin 600 adet sigortalı işçi çalıştıran işyeri var. Bizim de hedefimiz 7 bin 500 kişilik istihdam sağlamak.”diye konuştu.

“Düzce olarak başarılı olacağımıza ben de inanıyorum”
Vali Zülkif Dağlı istihdam alanında milli seferberlik denildiğinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Dağlı, “İstihdam alanında milli seferberlik denildiğinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiği anlamına geliyor. Burada çalışma alanında milli seferberlik alanında gayret göstermemiz gerekiyor. Bu, yükü iş adamları çeksin demek değil. İşadamları alsından biz de kurumlar olarak elimizden ne geliyorsa yapalım diyoruz. Şu anda ekonomik bir terörle karşı karşıya kaldık. Başkanımız 7 bin 500 diye hedef söyledi. İstihdamla biraz daha iyileştirme sağlayalım ki daha üst düzeye çıkabilelim. Başlayan işler lehine devam ettiği sürece devam eder. Bu desteklerde devletin azımsanmayacak destekler. Düzce olarak biz de varız. Düzce olarak başarılı olacağımıza ben de inanıyorum.”dedi.

Son olarak, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR İl Müdürü Ferat Acar çalışma alanında milli seferberlik konusunda devletin vereceği destekler hususunda toplantıya katılanları bilgilendirdi.