4 güçlü sektörden kimse yok

Düzce'nin önemli sivil toplum örgütlerinden olan ve yönetimine girebilmek için kıyasıya mücadelenin yaşandığı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir kriz daha. Oldukça çekişmeli geçen meclis üyeliği seçimleri sonrasında oda ve meclis başkanlarının belirlenmesi öncesinde 18 üyenin 13 üyeden habersiz toplantı yapması tepkiye neden olmuştu. Bu durum TSO'da bölünme olarak nitelendirilmiş, birlikte ve beraberliğin böyle bir ortamda nasıl sağlanacağı sorgulanmıştı.
Toplantıda alınan karar uygulanarak Fahri Çakır başkan, Ertan Taşlı ise meclis başkanı seçilirken
yönetimde sanayi, inşaat, eğitim ve basın gibi Düzce'deki güçlü sektörleri temsilen hiçbir isme yer verilmedi.

Yeni bir kriz kapıda

İşte seçim gününden bu yana gizli toplantı, bölünme ve devir teslimi protesto gibi haberlerle gündeme gelen Düzce TSO'da şimdi yeni bir kriz kapıda. Yönetim kurulu üyeleri belli olmasına karşın Düzce TSO'da hala görev dağılımı yapılmadı. Bunun altında başkan yardımcılıkları için adı geçen Mehmet Danışmaz ve Murat Saydam'a bazı üyelerin karşı çıkmasının yattığı öğrenildi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selahattin Esen ve Metin Kaşıkoğlu'nun başkan yardımcılarının belirlenmesi konusuna müdahil olduğu konuşuluyor. Şuanki yönetimin oluşmasına ön ayak olan isimlerin başkan yardımcılıkları söz konusu olduğunda kendi içlerinde bölünmesi, "TSO'da bir kriz daha" olarak yorumlandı.

Öte yandan Düzce sanayisine ve ekonomisine ivme kazandırmayı vizyon edinen bir kurum, ikinci kez dışarıdan müdahale iddialarıyla gündeme geliyor...

 

Haber: C. ÜSTÜNER