Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ekmek tebliğinde yapılan değişiklikle ilgili ekmek üretici ve satıcıları bilgilendirdi. TSO'dan yapılan açıklamada, Ekmeklerin; Buğday Unu Tebliği’nde yer alan, ekmeklik buğday unu veya tam buğday unlarından üretilebileceği bildirilerek Tuz miktarının en çok yüzde 1,5 ve rutubet miktarının ekmek çeşitlerine göre yüzde 38 ile yüzde 43 arasında olması gerektiği belirtildi.
Açıklamada ekmek üreticilerinin tam buğday ekmeği veya tam buğday unlu ekmek ve kepekli ekmek üreteceği, Ambalajlı ekmeklerin 100 grama kadar ve 250 gramdan sonra muhtelif ağırlıklarda olabileceği ancak; 100 ila 250 gr arasındaki ağırlıklarda ekmek üretilmeyeceği bildirildi.
Ekmeklerin kapalı ortamlardaki dolaplarda satılabileceği ambalajsız ekmeklere alıcının el değmemesi için; satıcılar dolaplarda gıdaya uygun eldivenve poşet bulunduracakğı kaydedildi.
TSO!dan yapılan açıklamada “Ambalajsız ekmek satılan kapalı ortamlardaki dolap vetezgahlarda; ekmeğin adı, bileşenler listesi, alerjen uyarısı, tavsiye edilentüketim tarih, üreticinin ticari ünvanı ve adresi ve menşe ülke gibi zorunlubilgiler içerir etiket ile ayrıca net gramajı gösterir büyük yazılı etiket bulundurulacaktır.Bu doğrultuda ekmek üretici ve satıcılarının 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bu tebliğ hükümlerine uymaları gerekmektedir.”ifadelerine yer verildi.

 

Haber: S. KAŞKIR