Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında seçim telaşı başladı. Şubat-Mart 2013’de yapılacak olan TSO Organ Seçimlerine seçmen olarak katılmak isteyenlere duyuru yapıldı. TSO Başkanlığı için Eski Milletvekili Fahri Çakır dışında henüz adaylık açıklaması yapılmazken, mevcut yönetimden bir çok kişinin  başkanlık için adı geçiyor. Ancak, yıllardır TSO yönetiminde görev alan isimlerin başkanlık için kulisler yapması, Düzce’nin yeni isimlere ihtiyacı olduğu şeklinde yorumlara neden oluyor.
Üyelere seçim çağrısı
Şubat ayında yapılacak seçim için henüz başkan adayları yok ancak, üyelere şimdiden çağrı yapılmaya başlandı. TSO tarafından yapılan duyuruda, 5174 sayılı Kanun’un 83.maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek için, Meslek Komiteleri ve Meclise üyesi seçilebilmek için vergi mükellefiyeti şartı arandığından, üyelerin vergi kayıtlarını kontrol ederek, varsa hatalı kayıtlarını düzeltmelerinin zorunlu olduğu belirtildi.
Üyelerin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda Kayıtları 15 Ocak 2013 Perşembe gününe kadar incelemeye açık olduğu kaydedilirken, hatalı kayıtların düzeltilmesi için, mükellefiyet durum belgesi ile ibraz edilmesi gerektiği bildirildi.

 

Haber; S. KAŞKIR