Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bütün sürücüler 5 yıl içinde ehliyetlerini 180 ülkede kullanılan ehliyetlere dönüştürecek.
10 YILDA BİR SAĞLIK RAPORU ALINACAK
Dönüştürmeyenler ise yeniden kursa kayıt olmak zorunda kalacaklar. Ağır vasıta ehliyeti sahipleri 5 yılda bir, B sınıfı ehliyet sahipleri de 10 yılda bir sağlık raporu ve adli sicil sorgusu yapılarak ehliyetlerini değiştirecek.
ADAY SÜRÜCÜLÜK BAŞLIYOR
Yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek. Otomatik vitesli araçlarla eğitim alıp sınavda başarılı olanların sertifikalarında ise sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabileceği belirtilecek.
"TRAFİK ADABI" DERSİ GELİYOR
Yönetmeliğe göre 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 4 saatlik "trafik adabı" dersi uygulamaya başlanacak.
MEN CEZASININ SÜRESİ ARTTI
Başkasının yerine sınavlara girenler ile sınavda problem çıkaranların men cezası ise yeni yönetmelikle 2 yıla çıkartıldı.
TABAN FİYAT UYGULAMASI
Kurslarda taban fiyat uygulamasına geçilecek. İllerde oluşturulacak 7 kişilik komisyon tarafından maliyetler dikkate alınarak ders saat ücretleri belirlenecek.
İKİ KERE STOP HAKKI
Uygulama sınavı değerlendirme kriterlerinde bulunan "stop" sayısı ikiye çıkartılarak sınavda adayların daha rahat olması sağlanacak.