İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak’ın, Ocak Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, “Yatırımcı buluruz” diyerek, 2018 yılı yatırım programına alınmasını istediği Varan Tesisleri’nin akıbeti belli oldu.

Ya işletmeciye verilecek ya da uygulama oteli olacak
D-100 Karayolu Bolu Dağı mevkiinde bulunan ve 23 Ocak 2007 tarihinde Bolu Dağı Tüneli’nin hizmete girmesi ile birlikte işlevini kaybeden Varan Tesisleri için görüşmelerin başladığı öğrenildi. Varan firmasının Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı arazi üzerine kurduğu tesis, uzun yıllar gözde bir dinlenme durağı olarak hizmet verdi. İşlevini yitirmeden önce Düzceliler’in uğrak mekanlarından olan ve içerisinde restoran ile kafeteryanın bulunduğu tesisin turizme kazandırılması için çalışmaların hızla ilerlediği, ayrıca tesis için çok sayıda yatırımcının da şimdiden işletmesini almak için talip olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre; tesis, ya işletmeciye verilerek vatandaşın hizmetine sunulacak ya da hem çevrede turizm-otelcilik okuyan öğrencilerin faydalanabileceği hem de konaklama imkanı yaratacak bir uygulama oteli haline getirilecek.

Bolu Dağı Konaklama turizmine açılacak
Diğer taraftan Samandere ve Abant arasındaki Sinekli Yaylası üzerinden Abant’a geçişi sağlayacak olan Düzce-Abant Yolu’nun da yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor. Düzce’den Abant’a bir yolun bağlanmasına sıcak bakmayan Bolulular, uzun bir süre yol güzergahında bulunan kayan bir bölümü onarmaya yanaşmamıştı. Son gelen bilgilere göre; Bolu kesiminde kalan bu 500 metrelik yolun yapımını tamamlandı. Böylece iş artık Düzce’deki yöneticilerin 14 kilometrelik yolun yapımının hızlandırılması noktasında yapacağı girişimlere kaldı. Düzce ile Abant arasındaki mesafeyi kısaltacak yolun önümüzdeki kısa dönem içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Haber: Ö. YILMAZ