Paradan altı sıfır atarak Yeni Türk Lirası’yla tanışan Türkiye, yarından itibaren yeniden Türk Lirası’na dönüyor Tüm banknotların ön yüzünde Atatürk portreleri bulunacak ve belirli açılarla 3 farklı portre yer alacak. Portrelerde Atatürk’ün gülümsediği fotoğraflardan yararlanıldı. Banknotların arka yüzlerinde ise ulusal ve uluslararası özellik yaratmış, tarihe mal olmuş şahsiyetlerin portreleri yer alacak. Arka yüzde ayrıca onların çalışma alanları ve eserlerini sembolize eden eserleri bulunacak.

5 TL’nin arka yüzünde Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı, 10 TL’nin arka yüzünde Ord. Prof. Dr. Cahit Arf, 20 TL’nin arka yüzünde Mimar Kemaleddin, 50 TL’nin arka yüzünde Fatma Aliye Hanım, 200 TL’nin arka yüzünde de Yunus Emre portreleri bulunacak.

Madeni paralar ise 1, 5, 10, 25 ve 50 kuruşla 1 Lira olarak tasarlandı. Tüm madeni paraların arka yüzünde, paranın ortasında, bir daire içinde Atatürk’ün aynı tip rölyefi kullanıldı. Bu rölyef, halen kullanılmakta olan 5 Yeni Kuruş’un üzerinde bulunan Atatürk rölyefinin aynısı. Madeni paraların ön yüzlerinde ise kardelen çiçeği, hayat ağacı ve Boğaziçi Köprüsü motifleri yer alıyor.

Diğer taraftan bankamatiklerin yeni Türk lirasına hazırlanması nedeniyle bu gece bankamatiklerden para çekilemiyeceği uyarısında da bulunuldu.